auping prestige topmatras

Topmatras advies voor meer comfort aan je slaapsysteem. Een topmatras of ook wel een topper moet dat heerlijke gevoel geven als je net in je bed stapt. Soms word een topmatras gekocht om de ondersteuning te verbeteren en van klachten af te komen, echter helpt dit niet en blijft de ondersteuning uit het matras komen. Een topmatras is echt alleen een stukje comfort, gevoel en beleving. Een topper aanschaffen kuilvorming om tegen te gaan is ook niet de juiste oplossing, een topmatras is een dun plakje en zal met de kuil meegaan.

Er zijn verschillende topmatrassen en vooral is elke topmatras anders in comfort door de verschillende materialen die ze gebruiken als kern. Ook heeft elke materiaal zijn unieke eigenschap zoals ventilerend of vocht opnemend, eigenschappen die het slaapklimaat aangenamer kunnen maken. Lees hier over de eigenschappen van materialen in topmatrassen.

Topmatras met split kiezen

Je kan er ook voor kiezen om een topmatras te nemen met een split erin. Hiermee word er een scheiding gemaakt van meestal 100 cm vanaf het hoofdeind. Zo kan je makkelijk je bed verstellen zonder dat de ander daar last van heeft. Je kan hier ook speciale hoeslakens in verkrijgen die ook een inkeping hebben aan het hoofeind.

Opmaak gemak met een Topmatras

Ook is het met een topmatras makkelijker om het bed op te maken. Je maakt alleen de dunne (5 tot 15 cm) topper op, met een topperhoeslaken. Een topperhoeslaken is ook speciaal gemaakt voor topmatrassen ze hebben kortere hoeken waardoor het mooier en strakker om de topmatras heen zit.