GENOEG SCHAAPJES GETELD? DEZE TIPS OM SNELLER IN SLAAP TE VALLEN WERKEN WEL

Iedereen kent het wel: je kijkt al de hele dag uit naar je warme bed, maar nét wanneer je je hoofd op het kussen legt, kan je niet in slaap vallen. Dus lig je te woelen en zie je de uren voorbij vliegen op de wekker. Frustrerend! Gelukkig kan je sneller in slaap vallen met een paar handige tips. Zo lig je nooit nog wakker van het feit dat je wakker ligt.

SNELLER IN SLAAP VALLEN? TIP 1: COMFORT PRIMEERT!

Zorg ervoor dat je slaapkamer je nachtrust maximaal ondersteunt. Hoe? Door te investeren in een comfortabel bed, verduisterende gordijnen en beddengoed dat je lichaam mooi op temperatuur houdt. Over temperatuur gesproken: het juiste slaapklimaat is óók belangrijk. Zet de thermostaat niet te hoog en zorg voor voldoende verluchting in de slaapkamer.

SNEL-IN-SLAAP-TIP 2: SCHERM JE AF VAN HET SCHERM

Smartphones, tablets, computers… Het zijn stuk voor stuk aandachtvreters die je wakker houden. Niet alleen door hun gebliep en gezoem – of door het feit dat je later gaat slapen omdat je jouw schermpje maar niet weg kan leggen. Het blauwe licht van je gsm of iPad houdt je letterlijk wakker. Ban ze dus voor eeuwig en drie dagen uit je slaapkamer. Leg ze een uurtje voor je gaat slapen weg. Zet wat muziek op, lees een boek of doe een praatje. Véél rustgevender, veel beter voor je slaappatroon. Wat ons naadloos bij de volgende tip brengt.

ONTSPANNEN

De sleutel tot snel in slaap vallen, dat is ontspannen naar bed gaan. Zonder stress, zonder zorgen. Laat je e-mails dus links liggen, leg je werkopdrachten aan de kant en stop met piekeren. Neem een rustgevend badje, schrijf je in op de yogales of luister naar ontspannende muziek. Word helemaal zen, op je eigen manier.

SNELLER IN SLAAP VALLEN MET REGELMAAT? ABSOLUUT!

Nog een goeie tip: een vast slaapritueel helpt geweldig om sneller in slaap te vallen. Ga zoveel mogelijk rond dezelfde tijd naar bed – en sta ongeveer op hetzelfde uur weer op. Zelfs in de weekends of tijdens vakanties. Met de nodige regelmaat leer je jouw lichaam wanneer het tijd is om naar dromenland te vertrekken. Oh, en doe géén dutjes overdag. Die zorgen ervoor dat je ’s avonds langer wakker ligt. Ben je toch heel moe, verbijt de slaap dan even en ga op het einde van de dag iets vroeger naar bed.

DÉ ULTIEME TIP: KIES DE JUISTE MATRAS EN HET BESTE KUSSEN

Als je écht sneller in slaap wilt vallen – en gewoonweg beter wilt slapen – investeer je best in een matras die perfect bij je lichaam past. Je matras regelt immers je lighouding én de temperatuur onder de lakens. Een optimaal verluchtende matras voelt pakken comfortabeler aan. Vergeet ook zeker je kussen geen upgrade te geven. Met de juiste ondersteuning vat je de slaap sneller en geniet je van een diepere, gezondere slaap.

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere website ervaring te bieden.