een gezonde nachtrust

Het is vandaag – géééuw! – Dag van de Slaap. En daar zijn goede redenen voor. Want slaap is ontzettend belangrijk voor je gezondheid en je humeur. In deze blog zetten we de belangrijkste voordelen van een gezonde slaap voor je op een rijtje.

1. Een mooie huid door een gezonde nachtrust

Een gezonde nachtrust heeft een wonderlijk effect op je huid. Je krijgt minder snel rimpels dan mensen met een chronisch slaaptekort. Hoe dat komt? Wel, je huid herstelt zichzelf tijdens je slaap. Wanneer je te weinig slaap vangt, verhoogt ook het gehalte cortisol in je bloed – wat dan weer de werking van collageen vermindert. En precies dát heb je nodig om van een mooie, strakke en gladde huid te kunnen genieten.

2. Blijf slank met een gezonde nachtrust!

Door voldoende te slapen, stimuleer je jouw metabolisme. Te weinig slaap staat dan ook in rechtstreeks verband met overgewicht. ’s Nachts diep en voldoende slapen verbetert je stofwisseling en houdt je hormonen op peil. Vooral dan de balans tussen greline en leptine, waardoor je eetlust overdag binnen de perken blijft.

3. Blijf relaxed

Als je een gezonde nachtrust aanhoudt, ben je beter bestand tegen de ergernissen van alledag. Je voelt je weerbaarder én bent minder prikkelbaar. Door je slaaproutine te verzorgen, kan je flexibeler en creatiever inspelen op onverwachte situaties. Bovendien ben je gewoon opgewekter en energieker.

4. EEEUH, WAT WAS PUNT 4 OOK ALWEER…

Slecht geslapen? Dan houden je hersenen minder makkelijk informatie vast. Een betere nachtrust zorgt dan ook voor een beter geheugen. Handig, want alle tijd die je normaal verliest aan het zoeken naar je autosleutels of telefoon, kan je nu heerlijk doorbrengen in je bed.

Wil je meer advies over goed en gezond slapen lees dan onze blogs over slapen of kom naar de winkel en laat je adviseren.