Een pocketvering matras is een matras met ‘pockets’ ofwel stalen tonvormige veren die afzonderlijk verpakt zijn in zakjes. Omdat alle veertjes los verpakt zijn in zakjes kan ieder veertje onafhankelijk bewegen zodra er tegendruk ontstaat.

De stevigheid van het matras wordt voornamelijk bepaalt door het gebruik van de hoeveelheid windingen van de veer en de dikte van het staaldraad. Hoe dikker de draad en dus meer materiaal er gebruikt wordt, hoe steviger de veer. Door deze veerkracht te combineren in het matras, ontstaan er zones.

Er zijn verschillende soorten veren:

Bonell veren: Bij bonell veren (binnen vering matras) worden de veren niet los verpakt in zakje maar worden de veren aan elkaar bevestigd. Het liggevoel is daardoor altijd een stuk harder.

Ton vormige pocketveren: Bij een tonvormige pocketveer is de boven en onderkant van de veer smaller dab het midden, dit zorgt ervoor dat de veer fijn kan meegaan met de contouren van je lichaam.

Temporis pocketveer: De temporis pocketveer heeft een tegenovergestelde vorm van de tonvormige pocketveer. De veer heeft de vorm van een zandloper, de boven en onderkant zijn breder waardoor de veer stabieler aanvoelt.\

Thermisch geharde pocketveren: Thermisch geharde pocketveren zijn veren die bij de productie een warmtebehandeling ondergaan hebben. Deze behandeling zorgt ervoor dat de veren na belasting in hun oorspronkelijke vorm terugkeren. Door deze behandeling wordt de levensduur aanzienlijk verlengt en behoudt de veer zijn lengte. Thermisch geharde pocketveren zijn meestal tonvormige of temporis pocketveren.

Harmony-pocks: Harmony-pocs zijn kleine pocketveren die meestal gebruikt worden als comfortlaag. De laag is opgebouwd uit miniveertjes, individueel verpakt in textielzakjes. De veertjes zorgen voor een goede drukverdeling en geven je een aangenaam gevoel.