auping molton

Onderhoud van je matras en topper

Door het juiste onderhoud kun jij veel langer met je matras en topper doen. Maar wat kan je het beste doen om zo lang mogelijk van je matras en topper te genieten. Op deze advies pagina vind je alle feiten en fabels over het onderhoud van je matras en topper.

Moet ik mijn matras of topper keren?

Er word vaak gezegd dat je je matras of topper moet keren voor een gelijkmatige slijtage van het product. In theorie zien we dat het niet uitmaakt of je je matras draait of niet. Dat komt omdat het zwaarste punt van je lichaam (de heup) altijd ongeveer in het midden van je matras uitkomt. Vroeger hadden matrassen een zomer en een winterkant, de zomerkant met katoen en een winterkant met wol. Deze matrassen keerde men om voor een aangenaam slaapklimaat gedurende half jaar.

Ounderhoud van de tijk

De tijk van je matras of topper word steeds vaker aangegeven dat je die kan wassen, dat is fijn als er een ongeluk gebeurd, of tijdens de grote voorjaarsschoonmaak. De tijk is er voornamelijk voor om niet op het ruwe product te slapen en de kern bij elkaar te houden. Met een molton om je matras bescherm je je matras tegen transpiratie en huidschilvers, deze was je als je voor de 2e keer je hoeslaken verschoont.