Wat is een boxspring?

Het is één van de populairste slaapsystemen van deze tijd: de boxspring. Boxsprings staan bekend om hun uiterlijk. De gestoffeerde onderkant (de boxspring) met daar op de matrassen in de zelfde stof en een topper. Ook kan je een boxspring zonder topper kiezen, wat het beste voor jou is lees je op deze advies pagina.

Wat is het verschil tussen een bed (ledikant) of boxspring?

Een bed wordt veelal als een los bedframe verkocht en is daardoor zelf samen te stellen met een passende bodem en matras. De boxspring is een type bedbodem wat als standalone in de slaapkamer staat en een stof kiest om het mooi te maken. Bij de boxspring combinatie liggen er als het ware twee matrassen op elkaar.

Een gestoffeerd matras met topper of wit matras?

Het verschil van een gestoffeerd matras met topper en een wit matras zit hem in het volgende: in de witte matras zit al een topper (comfortlaag). Bij het gestoffeerd matras met topper systeem hebben ze de matras in twee delen gesplitst, waarbij het matras geen luxe comfortlaag heeft. Daarbovenop leg je het topmatras (comfortlaag). Praktisch, want zo kan je je eigen comfortlaag kiezen en handig want je hoeft dan alleen het topmatras op te maken.

Welke boxspring kan ik het beste kiezen?

Het belangrijkste is dat de boxspring wel verend is en geen gestoffeerde plank. Verder kan je kijken naar hoe verend de boxspring is en dat naar je eigen smaak te kiezen. Ook is de hoofdbord, stof en poot keuze leuk om naar te kijken dat het er ook nog mooi uitziet en in de slaapkamer past.

Vlak of verstelbaar?

De boxspring bodem is vlak verkrijgbaar maar ook elektrisch verstelbaar. Ideaal bij het kijken van jouw favoriete serie vanuit bed! Ga je naar bed zonder boek te lezen of tv te kijken dan is een vlakke boxspring voldoende.