hoeslakens

Hoeslaken advies, ze zijn er in verschillende materialen, hoogtes en maten. Dus welke hoeslaken je moet nemen en het beste bij je past is ook vaak een zoektocht. Hier kunnen we je mee helpen, we geven uitleg over de materialen, hoogtes en kwaliteiten van de meest voorkomende hoeslakens.

Wevingen

Katoen

Een van de meest gebruikte én bekende materialen is katoen. Waarom wordt katoen zoveel gebruikt bij beddengoed? De positieve eigenschappen van dit materiaal zorgen er simpelweg voor dat je lekker kunt slapen. Katoen ademt goed waardoor het prettig aanvoelt. Daarnaast neemt katoen gemakkelijk vocht op, waardoor een katoenen hoeslaken een goede keus is tijdens een warme nacht. De weving van een katoenen hoeslaken is dat de draad 1 keer onder en 1 keer over de andere draad gaat zoals hiernaast afgebeeld. Bekijk alle katoen hoeslakens.

Percal

Percal is een benaming van een luxer gewoven katoenen hoeslaken. Hoewel de de weving hetzelfede is als een katoenen hoeslaken (1 keer over en 1 keer onder de draad door), heeft de percal-katoenen een een fijnere draad en een hogere treadcount. Bekijk alle percal-katoen hoeslakens of lees ook: Wat is treadcount?

Satijn

Satijn is net als percal ook gemaakt van een katoendraad. Alleen is bij katoen-satijn de weving iets anders waardoor het een glanzendere uitstraling heeft. De katoendraad gaat namelijk 1 keer over en minstens 3 keer onder de andere draad door. Bekijk hier alle katoen-satijn hoeslakens.

Jersey

Ook van jersey kunnen we zeggen dat het geen materiaal is; het geeft namelijk aan dat iets gebreid is. Doordat er bij deze techniek lussen worden gemaakt, ontstaat er rek en elasticiteit. Een jersey hoeslaken is dus eigenlijk gebreid katoen, wat resulteert in een rekbaar en elastisch hoeslaken dat perfect om het matras past. Ga naar alle jersey hoeslakens.

Flanel

Flanel is een stof, meestal katoen, die aan één kant geruwd is. Dit resulteert in een donsachtig laagje, waardoor een hoeslaken van flanel heerlijk zacht aanvoelt. Bovendien biedt het meer warmte en houdt het die warmte langer vast. Alle flanellen hoeslakens.

Badstof

Ook badstof is een materiaal dat heerlijk zacht is en warmte biedt. Badstof bestaat katoen dat aan één zijde loszittende lussen bevat en daardoor meer volume krijgt. Dankzij deze structuur voelt het materiaal zacht en kan het uitstekend vocht opnemen. Bekijk de badstof hoeslakens.

Molton

Een molton is van een iets andere categorie dan de standaard hoeslakens. Ook molton staat voor een bepaalde techniek (moltonneren): het extra dikke hoeslaken van bijvoorbeeld katoen wordt geruwd of gemoltonneerd, waardoor een wollige, dikke stof ontstaat. Dit hoeslaken wordt vervolgens om het matras gespannen en is dus eigenlijk een extra dik onderlaken om het matras te beschermen tegen huidschilfers en vocht. Bekijk hier alle moltons.